Workshops rond veiligheid op MAD Convention

Ell Circo D’ell Fuego bouwt aan een veilig huis. Ook tijdens MAD Convention! In ons uitgebreide workshopprogramma zitten er verschillende workshops waarin fysieke, psychosociale en materiële veiligheid centraal staan.
Een overzicht!

STRAK LIJF

Inne Verheyen & Line Demaerschalk op 14, 15 en 16 april, telkens om 10:15 in SPRK

Ell Circo D'ell Fuego, Préparation Physique, Jasper Léonard

Foto: Jasper Léonard

Het lichaam is het belangrijkste kapitaal van een acrobaat! Tijdens deze workshop leer je hoe je dat lichaam sterker, leniger en dus ook gezonder kan maken. Kort gezegd: een praktische workshop Préparation Physique voor beginners!

 

LICHAAM & GEZONDHEID

Inne Verheyen & Axelle Wouters op 14 en 16 april, telkens om 15:30 in SPRK

Ell Circo D'ell Fuego, Cursus Fysieke Veiligheid, Foto Kasper Mols

Foto: Kasper Mols

De beste manier om met blessures om te gaan? Voorkomen dat je ze krijgt. Tijdens deze workshop leer je hoe je als acrobaat aan blessurepreventie kan doen en je training kan ondersteunen met een gezonde levensstijl. Je krijgt er theoretische en praktische tips rond o.a. voeding, ademhaling en andere thema’s. Ideaal voor verdiepers!

 

FYSIEKE INTEGRITEIT met Philine Janssens

Philine Janssens op 15 april om 15:30 in SPRK

Portret Philine Janssens, foto: Johan Reyskens

Foto: Johan Reyskens

Als onafhankelijk intimiteitscoördinator begeleidt Philine Janssens dansers, acteurs, choreografen en regisseurs bij het spelen en vormgeven van intieme scènes. Met haar Intimacy Toolkit gaf ze eind 2022 al stevige handvaten aan de Vlaamse filmsector. Philine heeft een professionele achtergrond als danseres en choreografe voor podium- en audiovisuele kunst. Ze werkte de voorbije 20 jaar mee aan uiteenlopende producties in binnen- en buitenland. Haar doel als intimiteitscoördinator: ervoor zorgen dat alle betrokkenen zich veilig voelen tijdens het creatieproces. Acrobaten werken vaak heel fysiek samen. Tijdens deze workshop gaan we een gesprek aan over intimiteit, grenzen, respect, integriteit, creativiteit en duurzaam samenwerken.

 

BASIC AERIAL RIGGING

Thomas Guillaume op 16 april om 08:30 in SPRK

ECDF Materiële Veiligheid Foto: Kasper Mols

Foto: Kasper Mols

Rigging is het samenhangen van verschillende componenten op een veilige manier. Zodat acrobaten en omstaanders er veilig mee kunnen werken of naar kunnen kijken. Tijdens deze workshop legt ECDF-trainer en -rigger Thomas je de Aerial Rigging Basics uit.

 

HEB JIJ AL EEN TICKET VOOR MAD CONVENTION

MAD Convention is een acrobatieconventie voor iedereen vanaf 10 jaar.  Op het programma: een keuze uit zo’n 50 spectaculaire acrobatieworkshops per dag! Van 14 tot en met 16 april in en rond Park Spoor Noord.

Bestel nu je ticket

 

En dan ook nog: MAD CIRCUS TALKS ON SAFETY

Een ontmoetingsdag voor circusprofessionals

Op zaterdag 15 april organiseren MAD Festival en Circuscentrum MAD Circus Talks, een gratis trefdag waarop professionals en artiesten uit de circuswereld elkaar ontmoeten en in gesprek gaan over veiligheid in de circussector.

Meer weten

 

Nieuws

Alle bekijken
Circus doen

MAD Convention Warm-up

29 maart 2024
Circus doen

Niet te missen op MAD Convention

27 maart 2024
Circus doen

Nu online: ons nieuwe lessenrooster

22 maart 2024