Summer Course Clowning

Ook in de zomer van 2024 slaan Sven Verelst en Ell Circo D’ell Fuego de handen opnieuw in elkaar voor een diepgaande Summer Course Clowning.

Over de Summer Course Clowning

Deelnemers van de Summer Course Clowning zijn niet bang om hun gevoel voor humor onder handen te nemen. Ze leren naar elkaar kijken, elkaar feedback geven en ze werken samen toe naar een open training voor publiek. In de zomer van 2024 organiseren we een nieuwe editie van de Summer Course Clowning met Sven Verelst.

OP HET PROGRAMMA

Starten doen we met de basis: ons eigen unieke universum. Een wereld waarin alles werkt zoals wij dat willen. We nemen de tijd om onze wensen, verlangens en kwetsbaarheden bewust en diepgaand te onderzoeken. Zonder ze te veroordelen. Van binnenuit bewegen we richting inspiratie en creativiteit. Die leren we neerzetten op de scène. Clowning is werken: humor en kwetsbaarheid omzetten in een theatrale kracht. Hoe komt het dat we lachen? Clowning is opluchting. De uitdaging: spelen wie je bent, niet wie je zou willen zijn.

En dan is er natuurlijk het publiek. We leren luisteren en contact opbouwen. Aandacht geven om aandacht te krijgen. Wat als ze niet lachen? Wat als we op onze grenzen botsen? Wat als we falen? Kunnen we daar ook mee aan de slag? En hoe reageert het publiek dan?

Lesweek 1: de intrede van de rode neus

We vertrekken van bewustwording en eindigen bij ontwapening. We werken aan fundamentele principes waar we gedurende de rest van de maand op zullen voortbouwen. En we onderzoeken het verschil tussen wat sociaal aangepast en wat poëtisch is.

Lesweek 2: vrijheid voor verbeelding

We gaan ons eigen universum binnen en geven onze kinderlijkheid de nodige ruimte. Alles werkt zoals wij dat willen. Alles kan!

Lesweek 3: exploreren en experimenteren

Tijdens de vorige lesweek hebben we de poorten van ons universum geopend. Nu gaan we exploreren. We onderzoeken onze ideeën en nemen onze plaats in op de scène.

Lesweek 4: tijd om te creëren

We gaan op zoek naar een balans tussen spontaniteit en techniek. Hoe transformeren we onze ideeën? Hoe manoeuvreren we van hersenspinsels naar humor die binnenkomt?

 

Word jij clowning cursist?

De plaatsen zijn beperkt en we zullen 4 weken lang intensief samenwerken. Daarom vinden we het belangrijk om een zo gevarieerd mogelijke groep samen te stellen. Ben je geïnteresseerd? Laat het ons weten door een motivatiebrief te sturen naar info@ecdf.be

Doe ik meteen

Sociale pot

Je kan ervoor kiezen om 50 euro extra te betalen. Dat geld gaat dan naar een sociale pot die ter beschikking wordt gesteld van kandidaat-deelnemers die in aanmerking komen voor het sociaal tarief.

Wil je graag deelnemen, maar is het voor jou niet mogelijk om 875 euro te betalen. Laat het ons weten via info@ecdf.be. Dan bekijken we of we de middelen uit onze sociale pot kunnen inzetten om je deelname toch mogelijk te maken.

Ell Circo D'ell Fuego, Summer Course Clowning, Foto: Richard De Nul

Foto: Richard De Nul

Ell Circo D'ell Fuego, Summer Course Clowning, Foto: Richard De Nul

Foto: Richard De Nul

Ell Circo D'ell Fuego, Summer Course Clowning, Foto: Richard De Nul

Foto: Richard De Nul

Ell Circo D'ell Fuego, Summer Course Clowning, Foto: Richard De Nul

Foto: Richard De Nul

Ell Circo D'ell Fuego, Summer Course Clowning, Sven Verelst, Foto Ysabel Jongeneelen

Over de lesgever

Sven Verelst reisde heel Europa rond om diverse internationale clowningstages te volgen. Tussendoor hield hij halt in Brussel voor een opleiding aan de gerenommeerde theaterschool Lassaad. Hij werkt aan verschillende voorstellingen en is actief als Cliniclown. Sinds 2009 geeft hij basiscursussen Clownerie, Inleiding in de humor en Fysiek theater bij Wisper en Ell Circo D’ell Fuego. Alle kennis die hij de voorbije 15 jaar verzamelde, balt hij samen in deze zomerse internationale clowning boothcamp, de derde editie ondertussen!