Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor onze lessen of deelneemt aan één van onze activiteiten, dan verklaar je je akkoord met onze algemene voorwaarden.

Inschrijven en betalen

Inschrijven doe je online, via de inschrijfmodule op onze website. Na je inschrijving krijg je meteen een bevestigingsmail met de prijs en de betalingsgegevens. Je kan de betaling uitvoeren met deze info, er wordt geen factuur meer gestuurd. Let wel, je inschrijving is pas definitief na betaling of na een door ons bevestigd afbetalingsplan.

Prijzen

Het lidgeld bedraagt 30 euro. Die betaal je éénmaal per werkjaar (juli tot juni). In het lidgeld zit een basiskost voor verzekering, ledenadministratie, etc. Als lid kan je genieten van kortingen op activiteiten zoals bijvoorbeeld MAD Festival of andere circusfestivals.

Met je lesgeld (wisselend per les) worden lesgevers betaald, wordt materiaal aangekocht, onderhouden en hersteld en worden algemene onkosten betaald. De prijs van je les is afhankelijk van de duurtijd van de les en van de techniek.

Kortingen

Leerlingen die recht hebben op het VT-statuut (vroeger OMNIO) krijgen 30% korting op de lesgelden. Voor wie de financiële drempel te hoog ligt en daardoor niet zouden kunnen inschrijven: neem contact op met het secretariaat. Dan kunnen we samen kijken naar andere tussenkomsten via de stad Antwerpen, het Zorgbedrijf en/of een aangepaste afbetalingsregeling afspreken.

Leerlingen of families die 3 lessen of meer volgen kunnen ook kiezen voor een maandelijkse betaling via domiciliëring. Je betaalt dan 10% van de totaalprijs vanaf september tot en met juni.

Je ziekenfonds betaalt een deel van je lidgeld terug! Je kan de getekende formulieren hier downloaden.

De lessen en stages zijn fiscaal aftrekbaar voor deelnemers tot 12 jaar. ECDF bezorgt alle deelnemers in mei/juni een fiscaal attest. Je ontvangt deze attesten jaarlijks per mail, op het einde van het schooljaar. Ook leerlingen met een beperking (tussen 12 en 18 jaar) hebben recht op een fiscaal attest. Via info@ecdf.be kan je laten weten of jouw kind hiervoor in aanmerking komt.

Annuleringen

Jij annuleert?

Wil je je inschrijving annuleren? Laat dit dan zo snel mogelijk weten. Zo maak je iemand anders blij met de vrijgekomen plaats. Als je je deelname aan een jaarcursus of stage annuleert voor de aanvang, betaal je een administratiekost van 30 euro. De rest van het inschrijvingsgeld wordt teruggestort.

Annuleer je je deelname aan een les voor 1 november, dan betaal je een administratiekost van 30 euro plus een vergoeding voor de voorbije lessen. Na 1 november en voor eind januari kan je enkel nog annuleren omwille van medische redenen en met een medisch attest. Vanaf februari kan je niet meer annuleren.

Wij annuleren?

Ell Circo D’ell Fuego heeft het recht om een jaarcursus of stage te annuleren wanneer er onvoldoende inschrijvingen zijn. Het inschrijvingsgeld wordt dan volledig teruggestort.

Wanneer een begeleider of docent door ziekte of overmacht onbeschikbaar is, zoekt ECDF naar een vervanger. Vinden we die niet, dan brengen we je hiervan op de hoogte. Wanneer een les in een jaarcursus hierdoor onvoorzien niet kan doorgaan, wordt de deelnemer hier niet voor vergoed en wordt de les niet verplaatst naar een latere datum. We doen er echter alles aan om dit te vermijden. Wanneer een docent niet beschikbaar is door een vooraf geplande activiteit, zoekt ECDF naar een geschikte vervanger of wordt de les verplaatst naar een latere datum.

Veiligheid

Al onze medewerkers doen hun uiterste best om te zorg te dragen voor het comfort en de veiligheid van iedere deelnemer, van kleuter tot volwassene. Om dit te realiseren zijn wel enkele regels en afspraken nodig: je vindt ze op het bord aan de kleedkamers, lees ze! In de zaal is de trainer altijd de baas: richtlijnen of opmerkingen van trainers worden stipt nageleefd. Bij aanhoudende overtredingen kan je worden geschorst uit de lessen of komt de verzekering mogelijks niet tussen in geval van een ongeval. Waardevolle spullen laat je beter thuis. Wij zijn niet verantwoordelijk voor diefstal of verlies.

Verzekering

De leden van ECDF zijn tijdens de lessen en alle begeleide activiteiten verzekerd voor lichamelijke letsels. Deze verzekering dekt alle kosten die niet door uw ziekenfonds worden terugbetaald. Bij een ongeval krijg je van de lesgever een aangifteformulier met handleiding en een attest mee dat door de eerste verzorgende dokter moet worden ingevuld.

Foto- en video-opnames

Ell Circo D’ell Fuego maakt foto- en video-opnames voor, tijdens en/of na activiteiten. Dit is voor eigen gebruik op onze online media, zoals Facebook, Instagram en de website. Af en toe sturen we een foto- of videograaf naar onze lessen om beelden te maken die we gebruiken om over onze lessen te communiceren. We brengen onze leden en/of hun ouders hier steeds vooraf van op de hoogte. Indien zij niet in beeld wensen te komen, kunnen ze die wens op voorhand bekend maken. Wil je toch dat we een foto van jou/ jouw kind van onze kanalen verwijderen. Laat het dan weten via het contactformulier.