Over Veiligheid

ECDF bouwt aan een veilige circus community. Dat doen we met ons SAFE TEAM.
Ontdek hoe wij op 1001 manieren inzetten op veiligheid.

Ell Circo D'ell Fuego, Veiligheid, Ongeval gebeurd, Patrick Lemineur

In geval van een ongeval

Een ongeval tijdens de circusles of training? Ah, jammer. De trainer geeft je een attest voor de dokter mee. Vul meteen na je doktersbezoek ons online aangifteformulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op om de volgende stappen te overlopen. De gegevens die je ons bezorgt, gebruiken we om ons veiligheidsbeleid te monitoren en – waar nodig – bij te sturen.

Aangifte blessure of ongeval
Ell Circo D'ell Fuego, EHBCO, Patrick Lemineur

EHBCO

Circusongevallen, die zijn nogal specifiek. Daarom vereisen ze een heel eigen EHBO-beleid. Binnen Ell Circo D’ell Fuego werken Inne & Wim Verheyen onze policy rond ‘Eerste Hulp bij Circusongevallen’ uit.

Ontdek alles over onze EHBCO-beleid.

De API’s van ECDF

De Aanspreekpersoon Integriteit (API) is het eerste aanspreekpunt voor wie een vraag, opmerking, klacht of andere boodschap heeft in verband met grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten of discriminatie, en lichamelijke en seksuele integriteit. De API luistert naar je vraag of verhaal en behandelt je melding in alle vertrouwen. Hij/zij verwijst je door wanneer nodig of verleent advies bij de mogelijke vervolgstappen.

API nodig?

Joris Herweyers +32 486 83 19 99  | joris.api@ecdf.be

Ann Nicolaï | Tel: +32 495 44 34 43 | ann@ecdf.be

Ell Circo D'ell Fuego, Safeteam, Jente Besters, Florence Noirhomme

Mr. SAFE

Jente is trainer én preventieadviseur. Say what?
Hij onderzoekt waar de risico’s zitten binnen onze werking en op onze locaties.
Samen met de rest van het SAFE-team bedenkt hij
inventieve acties om die risico’s te vermijden.
Heb je een vraag voor Jente? Je kan hem bereiken via jente@ecdf.be.

Ell Circo D'ell Fuego, Safeteam, Thomas Guillaume, BUZZ

Material Man

Thomas zie je in onze trainingszaal geregeld vliegen. Aan de trapeze, bijvoorbeeld. Maar niet zonder dat hij gecheckt heeft of het gebruikte materiaal aan alle veiligheidsvereisten voldoet. Jaarlijks zorgt hij ervoor dat de keuring van ons materiaal goed en grondig verloopt. Heb je een vraag voor Thomas? Je kan hem bereiken via thomas@ecdf.be.

Ell Circo D'ell Fuego, Safeteam, Inne Verheyen, Richard De Nul

Ell Circo Kiné

Inne is trainer in de les Préparation Physique. Ze leert er acrobaten om hun lichaam sterker, leniger en gezonder te maken. Daarnaast is ze onze huiskiné en zet ze de krijtlijnen van ons gezondheidsbeleid & onze EHBCO-policy uit. Heb je een vraag voor Inne? Je kan haar bereiken via inne@ecdf.be.

Ell Circo D'ell Fuego, Safeteam, Wim Verheyen

Mr. 911

Wim is een ECDF-vrijwilliger van het eerste uur. Je ziet hem geregeld op onze activiteiten en evenementen. Hij neemt dan altijd zijn EHBCO-koffer mee. Wim was jarenlang spoedverpleegkundige en weet dus altijd meteen wat er moet gebeuren bij circusongevallen. Samen met Inne (stiekem ook zijn dochter) werkt hij aan de EHBCO-krijtlijnen. Heb je een vraag voor Wim? Je kan hem bereiken via wim@ecdf.be.

Ell Circo D'ell Fuego, Safeteam, Joris Herweyers, Foto: Ysabel Jongeneelen

De Walvis/API #1

Joris is één van onze Aanspreekpersonen Integriteit (API). Ann is de andere. Hij fungeert als eerste aanspreekpunt voor wie een vraag, opmerking, klacht of andere boodschap heeft in verband met grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten of discriminatie, en lichamelijke en seksuele integriteit. Daarnaast zet Joris binnen ons veiligheidsbeleid de krijtlijnen rond psychosociaal welzijn uit. Heb je een vraag voor Joris? Je kan hem bereiken via joris.api@ecdf.be

Ell Circo D'ell Fuego, Ann Nicolaï, Florence Noirhomme

API #2

Ann is één van onze Aanspreekpersonen Integriteit (API). Joris is de andere. Ze fungeert als eerste aanspreekpunt voor wie een vraag, opmerking, klacht of andere boodschap heeft in verband met grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten of discriminatie, en lichamelijke en seksuele integriteit. Heb je een vraag voor Ann? Je kan haar bereiken via ann@ecdf.be

Het SAFE-TEAM

Het SAFE-team van ECDF is een vrolijke, lichtjes prettig gestoorde, bende die vanuit ECDF aan een veilige circuscommunity bouwt. Om de twee maanden komen de leden van het SAFE-teams samen om belangrijke veiligheidstopics te bespreken en nieuwe inventieve ideeën te creëren.

Ell Circo D'ell Fuego, Keuring Circusmateriaal

Jaarlijkse keuring circusmateriaal

Elk jaar laten we ons circusmateriaal officieel keuren door Aca vzw. De keuring is een kwaliteitscontrole en een belangrijke basis voor de veiligheid van onze acrobaten.