Springplank

Een springplank is niet wat je noemt een stabiele ondergrond.
Ze dient heel specifiek voor één ding: lanceren.

Lanceer mij
Ell Circo D'ell Fuego is een open huis voor jonge artiesten.

Leerlingen van de Springplank zijn 18+ en kiezen ervoor om zich verder te oriënteren vanuit circus.  Met dit traject dagen we onze leerlingen uit om de volgende stap leren zetten in hun circusontwikkeling.

We raden onze Springplankers aan om halftijds verder te studeren of te gaan werken. Tijdens hun vrije uren kunnen ze hun persoonlijk oriënteringstraject binnen ECDF uitwerken.

Samen met de leerlingen overleggen en evalueren we welk traject het beste bij hun persoonlijkheid past. De begeleiders ondersteunen hen terwijl ze zich klaarmaken voor audities of studies aan een hogeschool voor circuskunsten, zowel fysiek als mentaal. Tijdens dit traject maakt de Springplanker een act in een specifieke discipline, die zal dienen als auditie-act.

Ell Circo D'ell Fuego, Springplank, Florence Noirhomme, Circus Doen

Ik stap op de Springplank

Bij je inschrijving selecteer je het lespakket ‘Springplank’. Je hoeft niet voor de afzonderlijke lessen in te schrijven, maar bespreekt wel met je trainer waar je zal aansluiten

Inschrijven

Op eigen benen verloren lopen

Autonomie is een belangrijke pijler binnen dit traject. We nodigen onze Springplankers uit om het schoolsysteem van zich af te werpen, voor zichzelf te leren denken en op eigen benen te staan. Belangrijke tools voor wie zich klaarstoomt om een artistieke studie te volgen. Leerlingen krijgen hier tijd en ruimte om verloren te lopen.

Daarnaast doorlopen ze een gezamenlijke dagplanning waarin veel aandacht gaat naar cardiovasculaire training, kracht & lenigheid en de verdere ontwikkeling van hun circusdiscipline. Naast hun dagengagement blijven ze deel uitmaken van de lessen in het Circusstroom-traject.

Heb je nog vragen? Of wil je graag samen met een trainer bespreken of dit traject iets voor jou is? Laat het weten aan Mieke, Kiki & Ben via pedagogie@ecdf.be.

Lesmomenten

We verwachten onze Springplankers

Acro-bad

Springplankers krijgen vrije toegang tot de lessen Acro-bad.

Meer weten

Specialisatieles naar keuze

Springplankers sluiten aan bij één specialisatieles naar keuze.

Meer weten

Lesgeld

Basistarief: 630 euro.

Ell Circo D’ell Fuego wil geen school zijn waar alleen mensen terecht kunnen die het kunnen betalen. Daarom doen we ons best om verschillende sociale maatregelen voor te leggen. De meeste van deze maatregelen zijn met elkaar te combineren. Op die manier hopen we de deelname aan onze circuslessen voor iedereen mogelijk te maken.

Ontdek alle opties voor kortingen

Ell Circo D'ell Fuego, Springplank, Florence Noirhomme, Circus Doen
Ell Circo D'ell Fuego, Veiligheid, Ongeval gebeurd, Patrick Lemineur