Springplank

Een springplank is niet wat je noemt een stabiele ondergrond.
Ze dient heel specifiek voor één ding: lanceren.

Ell Circo D'ell Fuego is een open huis voor jonge artiesten.

Leerlingen van de Springplank zijn 18+ en kiezen ervoor om zich verder te oriënteren vanuit circus.  Met dit traject dagen we onze leerlingen uit om de volgende stap leren zetten in hun circusontwikkeling.

We raden onze Springplankers aan om halftijds verder te studeren of te gaan werken. Tijdens hun vrije uren kunnen ze hun persoonlijk oriënteringstraject binnen ECDF uitwerken.

Samen met de leerlingen overleggen en evalueren we welk traject het beste bij hun persoonlijkheid past. De begeleiders ondersteunen hen terwijl ze zich klaarmaken voor audities of studies aan een hogeschool voor circuskunsten, zowel fysiek als mentaal. Tijdens dit traject maakt de Springplanker een act in een specifieke discipline.

Ell Circo D'ell Fuego, Springplank, Florence Noirhomme, Circus Doen

Ik stap op de Springplank

Da’s top! Neem contact op met Arno om te bespreken wat jouw verwachtingen zijn. Samen bouwen jullie een traject op maat uit.

arno@ecdf.be

Op eigen benen verloren lopen

Autonomie is een belangrijke pijler binnen dit traject. We nodigen onze Springplankers uit om het schoolsysteem van zich af te werpen, voor zichzelf te leren denken en op eigen benen te staan. Belangrijke tools voor wie zich klaarstoomt om een artistieke studie te volgen. Leerlingen krijgen hier tijd en ruimte om verloren te lopen.

Daarnaast doorlopen ze een gezamenlijke dagplanning waarin veel aandacht gaat naar cardiovasculaire training, kracht & lenigheid en de verdere ontwikkeling van hun circusdiscipline. Naast hun dagengagement blijven ze deel uitmaken van de lessen in het Circusstroom-traject.

Heb je nog vragen? Of wil je graag samen met een trainer bespreken of dit traject iets voor jou is? Laat het weten aan Mieke, Kiki & Ben via pedagogie@ecdf.be.

Lesgeld Springplank

Basistarief: 700 euro
VT-tarief: 490 euro

(exclusief 30 euro lidgeld)

Bij Ell Circo D’ell Fuego krijg je een korting van 30% op alle lessen als je recht hebt op het statuut Verhoogde Tegemoetkoming. Als je in het bezit bent van de juiste documenten met betrekking tot verhoogde tegemoetkoming dan kan je de optie ‘VT-statuut’ aanduiden in onze inschrijvingsmodule. De korting wordt op het einde van je inschrijving verrekend in het betaalbericht. Neem contact op met je ziekenfonds om de voorwaarden voor een Statuut Verhoogde Tegemoetkoming te bekijken en het statuut aan te vragen.

De korting die we zelf geven kan je bovendien combineren met andere kortingen van de Stad Antwerpen (A-kaart met recht op kansentarief) en het ziekenfonds (iedereen). Tot slot is Ell Circo D’ell Fuego een erkend jeugdwerkinitiatief. Als gevolg daarvan krijgen alle leerlingen onder 12 jaar automatisch een fiscaal attest voor kinderopvang die je in rekening kan brengen in je belastingaangifte.

Ontdek alle opties voor kortingen

Doorstroomtrajecten

Ell Circo D'ell Fuego, Springplank, Florence Noirhomme, Circus Doen
Ell Circo D'ell Fuego, Veiligheid, Ongeval gebeurd, Patrick Lemineur