Ik word hulptrainer

Is leeuwen trainen iets voor jou? Geef je passie voor circus door
aan een nieuwe generatie acrobaten en word hulptrainer!

Ell Circo D'ell Fuego, Circusassistenten

Je bent minstens 16 (of je wordt het in de loop van 2024), draait al een tijdje mee in onze circushaven en bent er klaar voor om de circusmicrobe door te geven? Net zoals jouw trainers ooit bij jou deden? Dan ben je welkom als hulptrainer in ons docententeam!

Ik wil leeuwen trainen!

Hoe werkt dat? 

Enerzijds doorloop je een leertraject dat je grondig voorbereidt op werken met kinderen in een circuscontext. Anderzijds krijg je de kans om je kennis om te zetten in de praktijk door als hulptrainer mee te draaien in onze circuslessen of vakantiestages en circusinitiaties mee te begeleiden. Van zodra je je stage-uren achter de rug hebt, krijg je bovendien een vergoeding voor de activiteiten die je ondersteunt.

Over het leertraject

Er zijn verschillende opleidingen en cursussen die je kunnen helpen om als hulptrainer aan de slag te gaan binnen ECDF. Hieronder vind je een overzicht. We vinden het belangrijk dat onze assistenten minstens den BOEC volgen, in combinatie met de cursus circus-jeugdanimator (inclusief stage-uren) OF de  opleiding tot City Coach. Een combinatie van de drie mag natuurlijk ook.

Den BOEC

Den BOEC? Dat is de Basis Opleiding Ell Circo. Tijdens deze crash course dompelt niemand minder dan Ben je onder in de wondere wereld van ECDF.

Je leert onze werking kennen, onze visie op circuspedagogie en ons beleid rond veiligheid. Verder ontdek je onze materialen en wat je er allemaal uit kan halen.

Meedoen met den BOEC? Schrijf je vandaag nog in!

Doe ik meteen!

Op het programma van den BOEC

De cursus circus-jeugdanimator

Deze cursus van het Circuscentrum stoomt je verder klaar om je eerste stappen te zetten als assistent-lesgever. Je traint je pedagogische skills en leert kinderen in circuslessen correct te begeleiden.

De cursus is een officiële ‘animator in het jeugdwerk’-cursus, aangepast aan het begeleiden van activiteiten in een circusatelier.

Over deze cursus

De cursus duurt 6 dagen en vindt steeds plaats tijdens de krokusvakantie in Dommelhof in Pelt. Na de cursus moet je 50 uur stage volgen om een attest te krijgen. Dat kan gewoon bij ons. Met zo’n attest kan je op verschillende plekken als animator aan de slag.

Wat kost dat?

190 euro (verblijf en eten inbegrepen)

Hoe schrijf ik me in?

Vanaf november kan je inschrijven voor de cursus van 2024.

Opleiding City Coach

Elk jaar organiseert Sporting A een rookie-opleiding tot City Coach. Daar leer je uiteenlopende (sport)activiteiten begeleiden zodat je als City Coach aan de slag kan. Als je wil, kan de Sporting A je dan als vrijwilliger inzetten voor verschillende activiteiten. Je krijgt daarvoor een onkostenvergoeding.

Ontdek er alles over

Over de opleiding tot City Coach

Als er voldoende deelnemers zijn, staat er in het najaar van 2023 opnieuw een opleiding op het programma in SPRK.

Wat kost dat?

36 euro (basistarief) – 7,20 euro (kansentarief)

Hoe schrijf ik me in?

Inschrijven doen we – bij voldoende interesse –  in groep. Ben je geïnteresseerd? Laat dat dan weten aan Ben via ben@ecdf.be.

En daarna is het aan jou!

Heb je den BOEC en één van de andere opleidingen doorlopen? Dan ben je klaar om als hulptrainer aan de slag te gaan. We nemen je mee op in ons gezellige trainersteam en je krijgt de kans om je nieuw aangeleerde skills meteen toe te passen tijdens de opdrachten die jouw kant uitkomen.

Je wordt daarbij steeds bijgestaan door onze pedagogische coördinatoren (PEDCO). Zij geven je feedback en ondersteunen je waar nodig. Voer je een opdracht voor Ell Circo D’ell Fuego uit? Dan krijg je daar een vergoeding voor.

Ik word circusassistent!

Ben jij klaar om leeuwen te leren trainen? Laat het ons vandaag nog weten en schrijf je alvast in voor den BOEC.

Doe ik meteen!