Veelgestelde vragen

Je zit met een vraag? Misschien vind je het antwoord wel op deze pagina!

Ik wil circus doen…

1. Welke lessen kan ik volgen?

Ell Circo D’ell Fuego biedt circuslessen aan voor kinderen, jongeren en volwassen. Van 4 tot 99 jaar oud. Een overzicht van onze lessen en vakantiestages vind je op deze website onder het menu-item Ik wil circus doen.  Je kan filteren op leeftijd, circustechniek en/of leslocatie. Klik de les aan die je aanspreekt aan en ontdek er alles over.

Breng me naar het lesaanbod

2. Hoe kan ik me inschrijven?

Inschrijven doe je via onze online inschrijvingstool. Als je nog geen login hebt, moet je eerst registreren. Vul jouw gegevens in en/of die van de leerling die je wil inschrijven. Op basis van de info die je invoert, biedt onze inschrijvingstool je een overzicht van de lessen waarvoor je (nog) kan inschrijven. Vink de gewenste les aan, kies je betalingsplan en vergeet niet op ‘bevestigen’ te klikken. Als jouw les naar keuze volzet is, kan je je via onze inschrijvingstool ook registreren op de wachtlijst. Het is niet mogelijk om per mail of telefonisch een plaats te reserveren voor een van onze lessen.

Breng me naar de inschrijvingstool

3. Heb ik recht op korting?

Dat zou best kunnen. We doen ons best om verschillende sociale maatregelen voor te leggen. De meeste van deze maatregelen zijn met elkaar te combineren. Op die manier hopen we de deelname aan onze circuslessen voor iedereen mogelijk te maken.

Ontdek alle opties voor kortingen

4. Wat is het verschil tussen lesgeld en lidgeld?

Het lidgeld bedraagt 30 euro. Die som  betaal je één keer per jaar (1 juli tot 30 juni). Als je lid bent, ben je verzekerd tijdens de training en elke activiteit van ECDF die je bijwoont. Bovendien kan je het hele jaar door gebruik maken van onze accommodatie en van onze enthousiaste begeleiding tijdens de vrije training (18+).

Het lesgeld is afhankelijk van de les.

5. Ik schreef me al in voor een vakantiestage in de loop van het schooljaar. Waarom moet ik voor een vakantiestage tijdens de zomervakantie opnieuw lidgeld betalen?

Omdat we één keer per jaar de teller op 0 moeten zetten. En dat gebeurt bij ons telkens op 30 juni. Het voordeel is dan wel dat je als bestaand lid voorrang krijgt bij de inschrijvingen voor het volgende schooljaar en de kans dus groter is dat je een plekje weet te bemachtigen in een van onze felbegeerde circuslessen.

6. Wanneer starten de lessen?

De lessen gaan van start in de tweede helft van september. Voor het schooljaar 2023-2024 starten de lessen op 18 september 2023. Het lesjaar eindigt op 2 juni 2024.

7. Wanneer is er geen les?

De circuslessen gaan niet door tijdens onderstaande vakanties* en feestdagen:

* Schoolvakanties starten in principe steeds op maandag. Het weekend voorafgaand aan een schoolvakantie is er dus steeds circusles!

8. Wat neem ik mee naar de circusles?

Voorzie losse, sportieve kledij met broek zonder ritsen of knopen. We trainen meestal op kousen of op blote voeten. Turnsloefjes met soepele zolen zijn ook welkom. Opgelet! Tijdens de les zal er gezweet worden. Breng dus zeker een drinkbus met water mee!

9. Ik wil circus doen, maar kan het inschrijvingsgeld niet betalen. Wat nu?

Ell Circo D’ell Fuego wil geen school zijn waar alleen mensen terecht kunnen die het kunnen betalen. Daarom doen we ons best om verschillende sociale maatregelen voor te leggen. De meeste van deze maatregelen zijn met elkaar te combineren. Op die manier hopen we de deelname aan onze circuslessen voor iedereen mogelijk te maken.

Ontdek alle opties voor kortingen

Verder kan je binnen onze inschrijvingstool kiezen voor een betaling in 3 delen. Of je kan ‘betalingsplan op maat’ aanduiden. ECDF contacteert je dan om te kijken hoe we de betaling van je inschrijving best kunnen spreiden. Dat kan in meerdere delen, of eventueel maandelijks. Heb je hier nog vragen over? We helpen je met plezier verder, laat het weten via info@ecdf.be.

 

10. Waar vind ik documenten voor ondersteuning vanuit het ziekenfonds

Da’s een makkelijke vraag met een snel antwoord!

Hierzo!

11. Kan ik een fiscale fiche krijgen voor de deelname van mijn kind?

Ja! Op het einde van het schooljaar krijgen alle leerlingen onder 12 jaar automatisch een fiscaal attest voor kinderopvang die je in rekening kan brengen in je belastingaangifte. We versturen deze fiscale attesten per mail. Het is daarbij handig als je ons e-mailadres (info@ecdf.be) toevoegt aan je contactpersonen. Zo verklein je de kans dat deze fiscale fiche in je spamfolder terecht komt.

Ook leerlingen met een beperking (tussen 12 en 18 jaar) hebben recht op een fiscaal attest. Via info@ecdf.be kan je laten weten of jouw kind hiervoor in aanmerking komt.

Ik wil circus maken…

1. Kan ik bij jullie komen trainen zonder lessen te volgen?

Zeker! Wanneer er geen lessen of workshops gepland zijn in onze trainingszaal in SPRK, stellen we onze ruimte gratis open voor artiesten. Zo creëren we een krachtige kruisbestuiving tussen jonge, beginnende artiesten, zoals de jongeren uit onze doorstroomtrajecten, studenten aan hogescholen en gevestigde waarden. Het enige wat je moet doen is vooraf een plek reserveren.

Vertel me er alles over

2. Voorzien jullie ook residenties voor artiesten?

Ja, het is te zeggen. Jaarlijks geven we enkele pas afgestudeerde artiesten de kans om in ons Start-up labo te stappen. Dat is een betaalde stage die jonge circusprofessionals ondersteunt tijdens hun sprong – of salto – richting professionele carrière. Dat doen we zowel met zakelijke als artistieke tools die ze kunnen inzetten om een gezonde en gerichte carrière uit te werken. Daarnaast stappen ze in een artistiek onderzoek met een coach uit een ander artistiek veld die hen begeleidt bij de uitwerking van een eindproduct.

Ontdek alles over ons Start-up labo

Samen met Kunstenlab zetten we onze schouders onder MAD Festival, een Antwerps circusplatform dat residenties en masterclasses aanbiedt en opkomende circusgezelschappen en -artiesten ondersteunt.

Ontdek alles over de residenties van MAD Festival

3. Wat voor ondersteuning bieden jullie nog?

Naast ruimte en residenties bieden we ook zakelijke ondersteuning aan artiesten. We nemen daarbij de rol op van toeleidingspartner richting bestaande instanties. Zelf hebben we ondertussen een breed netwerk uitgebouwd van professionele ondersteuners. Wanneer artiesten specifieke vragen hebben, wijzen we hen de weg naar de instanties binnen dat netwerk die hen kunnen verder helpen. Op die manier kunnen ze altijd over de meest gespecialiseerde hulp en up-to-date informatie beschikken. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat ook de betrokken partners zich kunnen ontwikkelen op basis van de noden die binnen de sector leven. Heb jij nood aan dergelijke ondersteuning?

Laat het ons weten

Ik wil circus boeken…

1. Welke voorstellingen bieden jullie aan?

Zowel langere optredens als korte en krachtige acts. Of een combinatie van de twee.

Ontdek ons volledige aanbod

2. Werken jullie ook op maat?

Zeker! Heb je een specifieke vraag? Laat het ons weten! We denken met plezier met je mee.

Contacteer ons

3. Bieden jullie circusinitiaties aan voor verjaardagsfeestjes?

Het is niet onze core business, maar het gebeurt. Alles hangt af van de beschikbaarheid van onze trainers en onze zaal. Je neemt best even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contacteer ons

4. Ik ben op zoek naar steltlopers of vuurspuwers. Waar kan ik terecht?

Niet bij ons, helaas. Maar we kennen er wel een paar. Contacteer ons even via mail en dan bezorgen we je enkele tips!

Doe ik meteen