The Sequel (werktitel)

Een co-creatief avontuur voor jong talent.

Ell Circo D'ell Fuego, Circusstroom, Patrick Lemineur, Circus Doen

Je bent gebeten door circus en wil IETS maken, samen met jongeren uit Antwerpen, Brussel en Gent. Wat? Daar beslis je zelf over! Voor of liever achter de schermen? Kan ook! Tijdens The Sequel geven Circusplaneet, Circus Zonder Handen en Ell Circo D’ell Fuego, jou alle ruimte om jouw goesting te doen. Klinkt goed? Lees dan vooral verder!

Over het project

Na een succesvolle eerste samenwerking (Project C, 2021) zetten Circus Zonder HandenCircusplaneet en Ell Circo D’ell Fuego opnieuw een gezamenlijk jongerentraject op poten. Met The Sequel (werktitel) werken we aan een inspirerend, artistiek avontuur dat vertrekt vanuit participatie en co-creatie. Daarmee willen we gemotiveerde jonge makers uit  Antwerpen, Brussel en Gent  met elkaar verbinden en hen de kans geven om samen een artistiek traject te lopen.

Wat kan je verwachten?

Doorheen het proces neem je samen met de andere jonge makers de regie in handen. Welke thema’s houden jullie bezig? Waar willen jullie rond werken? Welke inhoudelijke keuzes vinden jullie belangrijk? En welke vorm kan het eindproduct aannemen?

In de loop van 2024 gaan de jullie samen op zoek naar antwoorden. Jullie worden daarbij ondersteund door de begeleiders van de verschillende ateliers. Maar ook door Globelink, een organisatie gespecialiseerd in participatieve trajecten om jongeren te inspireren, te motiveren en tot actie aan te zetten. Vanaf de start van het project volgt artistiek coach Filip Vandemeulebroecke de reis  mee op. Wanneer thema, inhoud en vorm vastliggen, ondersteunt hij jullie bij de uitwerking van het eindresultaat.

Het project loopt van januari tot en met december 2024. Doorheen het jaar kom je regelmatig samen met de andere jongeren. Samen werken jullie naar een eindresultaat dat in het najaar van 2024 te zien zal zijn in De Singel (Antwerpen), Bronks (Brussel)en op Go Strange Festival (Gent).

Timing van het project

We vinden het belangrijk dat jongeren die willen meedoen zich engageren om het volledige creatieproces te doorlopen. Ben je kandidaat? Dan moet je je kunnen vrijmaken voor alle oriëntatie-, inspiratie-, creatie- en presentatiemomenten:

Fase 1: Oriëntatie

Fase 2: Inspiratie

Fase 3: Creatie

Fase 4: Presentatie

Fase 5: Evaluatie

Meedoen?

Basistarief: €200
VT-tarief: €140 

Wil je graag deelnemen, maar is het voor jou niet mogelijk om dit bedrag te betalen. Laat het ons weten, dan bekijken we samen met jou hoe we jouw deelname toch mogelijk kunnen maken. 

Ell Circo D'ell Fuego, Circusstroom, Patrick Lemineur, Circus Doen

Iets voor jou?

Laat dan van je horen! Zit je nog met vragen? Stel ze! Jongeren uit Antwerpen kunnen met vragen of inschrijvingen terecht bij Kiki via alice@ecdf.be.

alice@ecdf.be

Dit project komt tot stand met de steun van de Vlaamse Overheid.logo Vlaanderen verbeelding werkt