START-UP LABO #1: UKBUM

Een terugblik op de eerste editie van ons het ECDF START-UP LABO, powered by De Nationale Loterij.

Met het ECDF START-UP LABO ondersteunt Ell Circo D’ell Fuego eigenzinnige, vernieuwende en onlangs afgestudeerde circusprofessionals met hun sprong – of salto – richting professionele carrière.

Jef, Jonas & Jakob van !UKBUM! waren de eerste artiesten die in de periode 2022-2023 gebruik maakten van dit betaalde(!) stagetraject. Met !UKBUM! maken ze absurd circustheater waarbij ze het publiek confronteren met hoe bizar het dagelijks leven kan zijn.

 

 

Binnen het ECDF START-UP LABO kregen ze niet alleen ruimte om aan hun eerste voorstelling te werken, maar ook inzicht in hoe je een compagnie opbouwt. Verder leerden ze hoe ze over hun compagnie kunnen communiceren, naar zichzelf (wie zijn we en waar staan we voor?) en naar het werkveld.

Het was aangenaam om tijdens het START-UP LABO gedurende een langere periode intensief te werken aan zakelijke, communicatieve en creatieve thema’s. Bovendien werden we ook nog eens betaald om al die dingen te leren. Om te leren werken, zeg maar.

– Jef Kinds, !UKBUM!

 

Open Call START-UP LABO #2

Stap jij in de voetsporen van !UKBUM!? Voor de tweede editie van het ECDF START-UP LABO zijn we opnieuw op zoek naar eigenzinnige, vernieuwende & onlangs afgestudeerde circusprofessionals. Een voorstel indienen kan tot en met 16 juli 2023.

Ontdek er alles over

Met het ECDF START-UP LABO werken de Nationale Loterij en Ell Circo D’ell Fuego samen aan de professionalisering van het Belgische circuslandschap en zijn verdere positionering, zowel nationaal als internationaal. Mede dankzij de spelers van de Nationale Loterij kunnen pas afgestudeerde circusprofessionals een betaald stagetraject doorlopen dat inzet op artistieke, fysieke en zakelijke begeleiding.

Logo Nationale Loterij

Nieuws

Alle bekijken
Circus doen

Dit was de Eindshow 2024

24 mei 2024
Circus doen

MAD Convention Warm-up

29 maart 2024
Circus doen

Niet te missen op MAD Convention

27 maart 2024