Screening TaRMaK op Theater op de Markt

De 13de herfsteditie van Theater op de Markt komt eraan! Op het programma: heel wat topvoorstellingen van toonaangevende gezelschappen. En een screening van TaRMaK, de korte documentaire die filmmaker Annabel Verbeke maakte over ons project voor kinderen met een uitdagende thuissituatie.

Ell Circo D'ell Fuego, TaRMaK, Annabel Verbeke
Still uit de korte documentaire TaRMaK van Annabel Verbeke

 

Het Belgische circusgezelschap Side-Show selecteerde voor Theater op de Markt 2023 vier films die laten zien hoe circuskunsten worden gebruikt als krachtig instrument om sociale verandering te bevorderen en drempels weg te werken.TaRMaK, de korte documentaire die filmmaker Annabel Verbeke maakte over ons circusproject voor kinderen met een uitdagende thuissituatie, zit mee in de selectie!

TaRMak is een circusproject met kampen en lessenreeksen voor kinderen met een uitdagende thuissituatie. In het voorjaar van 2023 woonde documentairemaker Annabel Verbeke enkele TaRMaK-kampen bij. Met respect voor hun privacy laat ze de kinderen aan het woord. Over zichzelf. Over bang zijn. Of boos. Over circus. En over hoop.

De korte documentaire TaRMaK brengt op poëtische wijze de directe impact van de TaRMaK-methodologie in beeld en vraagt tegelijkertijd aandacht voor de aangrijpende thematiek van intrafamiliaal geweld die de kinderen op ontroerende, onbevangen wijze onder woorden brengen.

 

Ga zeker kijken!

De korte documentaire krijgt een plek in het filmprogramma dat Aline Breucker en Quintijn Ketels van Side-Show samenstelden voor Theater op de Markt 2023.

Ontdek er alles over

 

Benieuwd naar de TaRMaK-methode?

Tijdens een symposium op donderdag 7 december keren we de ontwikkelde methodiek volledig binnenstebuiten. Dat doen we met compacte en boeiende talks van uiteenlopende sprekers en actieve workshops rond de verschillende pijlers van de methodiek. Deelnemen is gratis, mits registratie.

Ontdek er alles over

 

MET DANK AAN

TaRMaK wordt ondersteun door uiteenlopende partners. We danken in het bijzonder de Vlaamse Overheid,  Stad Antwerpen, het Nike Community Impact Fund, beheerd door de Koning Boudewijnstichting en de spelers van de Nationale Loterij. 

 

logo Vlaanderen verbeelding werkt logo stad Antwerpen Logo Nike Community Impact Fund Nationale Loterij Subsidie Ell Circo D'ell Fuego TaRMaK

Nieuws

Alle bekijken
Circus doen

Dit was de Eindshow 2024

24 mei 2024
Circus doen

MAD Convention Warm-up

29 maart 2024
Circus doen

Niet te missen op MAD Convention

27 maart 2024