We moeten het eens hebben over…fysieke veiligheid

De tweede van drie modules rond veiligheid stond volledig in het teken van EHBCO of Eerste Hulp bij Circusongevallen.

Ell Circo D’ell Fuego bouwt mee aan veilige circuscommunity! We willen ervoor zorgen dat iedereen die bij ons komt trainen dat op een veilige manier kan doen. En we willen andere spelers binnen de circussector de kans bieden om hetzelfde te doen. Daarom werken we een driedelige opleiding rond veiligheid uit, in samenwerking met het Circuscentrum

De opleidingsmodules zoomen in op technische, fysieke en psychosociale veiligheid. Na een eerste vierdaagse riggincursus in de zomer, stond oktober in het teken van EHBCO of Eerste Hulp bij Circusongevallen.

EHBO, maar dan met circus

Tijdens de opleidingsmodule EHBCO kwamen deelnemers uit verschillende Vlaamse circusateliers een maand lang elke maandag samen in onze trainingszaal in SPRK. De twee belangrijkste thema’s die daarbij aan bod kwamen waren:

Ell Circo D'ell Fuego, Cursus Fysieke Veiligheid, Foto Kasper Mols
Foto: Kasper Mols

 

“Er zijn best wel risicovolle activiteiten in het circus. Maar op zich, als je het vergelijkt met andere sporttakken, denk ik dat wij soms net minder blessures hebben omdat wij heel bewust met veiligheid bezig zijn.”

Inne Verheyen, Trainer Préparation Physique en lid van het ECDF SAFE TEAM.

De cursus  fysieke veiligheid werd mee opgebouwd door de mensen van Het Vlaams Kruis. Hun kennis hebben we gekoppeld aan de specifieke kennis die er in het circus aanwezig is om zo een kwalitatieve opleiding te kunnen aanbieden.

De derde en laatste module die wordt georganiseerd is een cursus rond psychosociale veiligheid.

Nieuws

Alle bekijken
Circus doen

MAD Convention Warm-up

29 maart 2024
Circus doen

Niet te missen op MAD Convention

27 maart 2024
Circus doen

Nu online: ons nieuwe lessenrooster

22 maart 2024