Dit was MAD Convention 2023

Tijdens MAD Convention konden Vlaamse en internationale acrobatiestudenten
drie dagen lang samen trainen, samen zweten en samen nieuwe technieken uitproberen.

Van 14 tot 16 april 2023 stonden de deuren van de ECDF-trainingszaal in SPRK open voor 300 enthousiaste acrobaten. Tijdens MAD Convention konden Vlaamse en internationale acrobatiestudenten drie dagen lang samen trainen, samen zweten en samen nieuwe technieken uitproberen. Ook artiesten die ’s avonds optraden op MAD Festival kwamen langs om hun kennis en kunde te delen met een hele nieuwe generatie acrobaten.

 

 

Focus op techniek en veiligheid

Tijdens MAD Convention konden deelnemers proeven van een breed workshopaanbod van ongeveer 25 verschillende circustechieken. Van acrodans tot vliegende trapeze. Van bascule tot straps. Nog op het programma: workshops rond veiligheid. Tijdens de workshop Strak lijf leerden de deelnemers hoe ze hun lichaam sterker, leniger en gezonder kunnen maken. De workshop Lichaam en gezondheid focuste dan weer op blessurepreventie en hoe je als acrobaat je training kan ondersteunen met een gezonde levensstijl. In de workshop Fysieke integriteit gingen deelnemers in gesprek met intimiteitscoördinator Philine Janssens over grenzen, respect, creativiteit en duurzaam samenwerken. Tot slot ging ECDF-trainer/rigger Thomas tijdens de workshop Aerial Rigging in op de fundamenten van materiële veiligheid.

We organiseerden MAD Convention in het kader van MAD Festival, een samenwerking tussen Kunstenlab en Ell Circo d’Ell Fuego. Met de steun van de Vlaamse Overheid en stad Antwerpen. 

Nieuws

Alle bekijken
Circus doen

Dit was de Eindshow 2024

24 mei 2024
Circus doen

MAD Convention Warm-up

29 maart 2024
Circus doen

Niet te missen op MAD Convention

27 maart 2024