TarMak. Een korte documentaire

In het voorjaar van 2023 woonde filmmaker Annabel Verbeke enkele TaRMaK-kampen bij. Met respect voor hun privacy laat ze de kinderen aan het woord. Over zichzelf. Over bang zijn. Of boos. Over circus. En over hoop.

Deze korte documentaire bevat thema’s als huiselijk of intrafamiliaal geweld. Jammer genoeg liggen deze thema’s nog vaak in de taboesfeer. Wil je met iemand praten? Heb jij zelf te maken met huiselijk geweld of denk je dat iemand in je omgeving hiermee geconfronteerd wordt? Weet dan dat je terecht kan bij hulplijn 1712. Alle info via 1712.be

 

 

Over het project

In 2021 lanceerde Ell Circo D’ell Fuego TaRMaK, een circusproject op maat voor kinderen (8 tot 14 jaar) die een achtergrond hebben waarin intrafamiliaal geweld (IFG) een belangrijke rol speelt of heeft gespeeld of die opgroeien in een uitdagende thuissituatie. Het doel is samen positieve ervaringen opdoen en plezier maken. Tegelijkertijd werken de deelnemers op subtiele wijze aan het versterken van competenties.

Over de documentaire

In het voorjaar van 2023 woonde documentairemaker Annabel Verbeke enkele TaRMaK-kampen bij. Met respect voor hun privacy laat ze de kinderen aan het woord. Over zichzelf. Over bang zijn. Of boos. Over circus. En over hoop. De korte documentaire TaRMaK brengt op poëtische wijze de directe impact van de TaRMaK-methodologie in beeld en vraagt tegelijkertijd aandacht voor de aangrijpende thematiek van intrafamiliaal geweld die de kinderen op ontroerende, onbevangen wijze onder woorden brengen.

Credits

TaRMaK is een film van Annabel Verbeke
Geluid: Theo Meewis & Joren Gorge
Camera: Annabel Verbeke & Jordan Vanschel
Montage: Annabel Verbeke & Frederik Nicolai
Color grading: Alexander De Backer
Animatie: Bram Mondy in samenwerking met de leerlingen van de Academie Beeldende Kunsten van Anderlecht

MET DANK AAN

TaRMaK is een project van Ell Circo D’ell Fuego, in samenwerking met Circusplaneet en Family Justice Center Veilig Thuis FJC. Het project wordt ondersteund door uiteenlopende partners. We danken in het bijzonder de Vlaamse Overheid,  Stad Antwerpen, het Nike Community Impact Fund, beheerd door de Koning Boudewijnstichting en de spelers van de Nationale Loterij. 

 

logo Vlaanderen verbeelding werkt logo stad Antwerpen Logo Nike Community Impact Fund Nationale Loterij Subsidie Ell Circo D'ell Fuego TaRMaK

Nieuws

Alle bekijken
Circus doen

Dit was de Eindshow 2024

24 mei 2024
Circus doen

MAD Convention Warm-up

29 maart 2024
Circus doen

Niet te missen op MAD Convention

27 maart 2024