Techniek­vernieuwing

Ell Circo D’ell Fuego is een katalysator voor techniekvernieuwing in Vlaanderen. Eerder cultiveerden we al technieken zoals Chinese mast en bascule. Beide technieken zijn vandaag niet meer weg te denken. Ook vandaag blijven we innoveren en experimenteren.

Ell Circo D'ell Fuego, Techniekvernieuwing, Vliegende trapeze, Jasper Léonard

Bij ons leer je vliegen

In 2017 liet ECDF de eerste vliegende trapeze (petit volant) in Vlaanderen bouwen. Met onze installatie toeren we doorheen het land om workshops te geven op festivals en andere evenementen. Daarnaast organiseren we geregeld stages vliegende trapeze voor kinderen, jongeren en volwassenen.

In 2019 startten we wekelijkse lessen op rond de discipline. Met succes. Vandaag gaat het om 5 lessenreeksen die zo populair zijn dat ze doorgaans na enkele uren compleet volgeboekt zijn.

In 2023 plannen we de bouw van een grote vliegende trapeze-installatie (grand volant). Stiekem dromen we van een nieuwe generatie Vlaamse vliegende trapeze-artiesten op internationale podia.

Hoop Hoop!

Hoop diving is een andere techniek die we sinds 2014, met de productie Hardt, steeds verder aan het ontwikkelen zijn. Daarmee blazen we een oude circusdiscipline nieuw leven in. Binnen de muren van onze trainingszalen experimenteren jongeren momenteel volop met deze techniek, die een stevige basis grondacrobatie vereist.

Trampoline 2.0

In 2021 bouwden we een trampoline wall in onze trainingszaal in SPRK. Trainers kregen bijscholingen zodat ze deze spectaculaire techniek op een veilige manier kunnen beoefenen, samen met hun leerlingen. Daarnaast is de trampoline wall een absolute trekpleister voor professionele artiesten  

Ell Circo D'ell Fuego, Techniekvernieuwing, Hoop Diving, Patrick Lemineur
Ell Circo D’ell Fuego, Circus Doen, Circusles Acro-circus
Fantastic Flying Fuegos op Circus Boelaere
Ell Circo D'ell Fuego, Fantastic Flying Fuegos, Dries Luyten, Circus Doen
Ell Circo D'ell Fuego, Springplank, Florence Noirhomme, Circus Doen