Niet te missen op MAD Convention

Van 12 t/m 14 april 2024 brengen we Vlaamse en internationale circusartiesten en -studenten samen voor een uitgebreid aanbod aan circusworkshops. En daar zitten ook enkele ‘speciallekes’ tussen. Een overzicht!

Het workshopschema van MAD Convention zit boordevol zotte circustechnieken: Vliegende trapeze, Acroyoga, Chinese paal, Airtrack…We hebben ze allemaal eens geteld en komen 30(!) verschillende technieken verspreid over zo’n 40 workshops per dag!

Bekijk de laatste versie van het workshopsschema

De meeste workshops herhalen we op regelmatige basis om ervoor te zorgen dat alle deelnemers de kans krijgen om mee te doen. Voor sommige workshops (Vliegende trapeze, Trampowall & Highline) moet je op voorhand een plekje reserveren. Dat kan enkel op de dag zelf aan het infopunt van MAD Convention in SPRK. Je reserveert max 1 plek/keer. Die reservatie wordt afgevinkt op je toegangsbandje. Zo kunnen we ook plekjes garanderen voor deelnemers die nog niet konden deelnemen aan de betreffende workshop. Om de workshop Highline te kunnen volgen moet je eerst de workshop Slackline gedaan hebben + goedkeuring krijgen van de trainer.

En dan zijn er nog enkele ‘speciallekes’ die we graag even uitlichten

 

7 workshops die je niet mag missen

 

1. MORNING TRAINING

Een plons in het ijsbad om de MAD-dag te starten? Yes, please! Deze workshop vindt plaats voor het ontbijt. Op een nuchtere maag combineren we lichte oefeningen, ademhalingstechnieken en een dip in het koude water. Nog niet zo bekend met ijsbaden? Gewoon even voelen met je kleine teen is ook een optie. We gaan samen even uit onze comfortzone, maar allemaal op ons eigen niveau. Ideaal om de dag op een bewuste manier te starten en je Circus State of Mind aan te zwengelen. Zorg ervoor dat je een handdoek bij hebt en eventueel een zwempak.

Wanneer? Op 13 april om 08:30
Waar? Villa Stuivenberg

2. CIRQ’OLYMPICS

Welkom op de eerste editie van de Cirqu’Olympics! Stel een team van vijf atletische acrobaten samen die verschillende skills combineren. Zo zijn jullie zeker dat er voor elke discipline een afgevaardigde aanwezig is. We zullen klimmen, gewichtheffen, hoogspringen, en 4x100m lopen. Dat alles met een circus tweak. Lachen en prijzen gegarandeerd!

Wanneer? Op 12 april van 14:15 tot 15:30
Waar? SPRK

3. ONDERZOEKSLAB INNOVATIE & VEILIGHEID IN CIRCUSAPPARATUUR

Marion Cossin is onderzoeksingenieur bij het Centre de Recherche, d’Innovation et de Transfer en Arts du Cirque (CRITAC) in Montréal. Ze presenteert verschillende projecten rond het ontwerp van acrobatische apparatuur en prestatieomgevingen. Maar ook projecten rond veiligheid in de circuskunsten.

Wanneer? Op 13 april van 09:30 tot 10:45
Waar? SPRK

4. CIRCLE SONG

In deze workshop gebruiken we ons lichaam om muziek mee te maken. Starten doen we met een warming-up rond percussiegeluiden, specifiek voor de Human Beatbox of voor de percussie van het lichaam en een opwarming van de stem. Daarna zijn we klaar om te spelen met compositie en collectieve improvisaties in een circulaire opstelling.

Wanneer? Op 13 april van 09:30 tot 10:45
Waar? Nova+

5. ACROBOT

Daniel Simu – die geprogrammeerd (haha) staat op de MAD Generation Stage –  geeft een inkijk in zijn persoonlijke traject bij de ontwikkeling van zijn Acrobot. Daniel is een ‘Interdisciplinary artist, performer, creative technologist’… Genoeg benamingen om even over te komen vertellen, dus!

Wanneer? Op 13 april van 11:00 tot 11:45
Waar? Villa Stuivenberg

6. FLEXIBILITEIT & KRACHT

Is je lijf stijf en vermoeid op de laatste conventiedag? Herkenbaar! Tijdens deze workshop focussen we eerst even op de fijne controle en stabiliteit van onze gewrichten. Daarna nemen we de tijd om uitgebreid te stretchen. We maken o.a. gebruik van een techniek die inwerkt op je reflexen om de stretch dieper te laten aankomen. Rustig blijven ademen en genieten van de stretch-pijntjes!

Wanneer? Op 14 april van 14:15 tot 15:30
Waar? SPRK

7. CLOWN

Clownerie wat is dat? Hoe begin je daaraan? Is dat iets voor mij? Als jij jezelf deze vragen stelt, kom dan zeker naar de workshop Clown met Sven Verelst. Je krijgt er een diepgaande introductie aan de hand van leuke oefeningen. Niet twijfelen gewoon doen!

Wanneer? Op 14 april van 14:15 tot 15:30
Waar? Bredastraat

Nog geen ticket voor MAD Convention? Haast je, want ze zijn bijna allemaal de deur uit!

Ik bestel er meteen eentje

Nieuws

Alle bekijken
Circus doen

MAD Convention Warm-up

29 maart 2024
Circus doen

Nu online: ons nieuwe lessenrooster

22 maart 2024
Circus doen

Binnenkort: proeflessenweek

29 februari 2024