Dit zijn de jonge makers van START-UP LABO #2

Met het ECDF START-UP LABO ondersteunt Ell Circo D’ell Fuego eigenzinnige, vernieuwende en onlangs afgestudeerde circusprofessionals met hun sprong – of salto – richting professionele carrière.

Powered by de Nationale Loterij

Net voor de zomer lanceerden we een Open Call voor het START-UP LABO dat dit najaar van start gaat. We kregen heel wat mooie dossiers binnen van getalenteerd jong circusgeweld. Na een uitgebreide selectieprocedure kunnen we vandaag – met de nodige fierheid – onze 3 nieuwe starters presenteren.

 

COMPANY ALUD

Seraphim Richter & Daniel Fernández

Twee luchtacrobaten gaan in confrontatie met elkaar. Zoekend naar de verbinding tussen straps, partneracrobatie, dans & theater, creëren ze hun eigen stijl.

Ell Circo D'ell Fuego, START-UP LABO, Alud Company by Jona Harnischmacher

Foto: Jona Harnischmacher

Daniel en Seraphim ontmoetten elkaar tijdens hun opleiding aan ESAC en studeerden nadien ook samen aan ACAPA. Ze waren eerder al als residenten te gast in de trainingszaal van ECDF in SPRK en werkten ook mee aan de productie Cirkelgewelf op MAD Festival 2023. Met Alud willen ze zich in Antwerpen vestigen. Tijdens het START-UP LABO zullen ze verder bouwen aan hun voorstelling Maelstrom, waarin ze bestaande dogma’s rond wat ‘mannelijk’ hoort te zijn in vraag stellen.

 

Sien Van Acker

Een koorddanser balanceert – weelderig uitgedost in zelfgemaakte kostuums – tussen pretentie en empowerment.

Foto: Boris Conte

Sien begon haar circuscarrière bij Cirkus in beweging in Leuven. Ze studeerde aan ACAPA en trok vervolgens richting LIDO in Toulouse waar ze eerder dit jaar afstudeerde. Tijdens het START-UP LABO wil ze het project waarmee ze afzwaaide in Toulouse verder uitdiepen. MORE IS MORE bestaat uit drie hoofdstukken die bij elkaar horen én volledig op zichzelf staan. Kleine werelden, compact en extreem in hun eigenheid, bewoond door een (drama)queen. Wankel en onzeker. Arrogant en met stijl.

 

Met het ECDF START-UP LABO werken de Nationale Loterij en Ell Circo D’ell Fuego samen aan de professionalisering van het Belgische circuslandschap en zijn verdere positionering, zowel nationaal als internationaal. Mede dankzij de spelers van de Nationale Loterij kunnen pas afgestudeerde circusprofessionals een betaald stagetraject doorlopen dat inzet op artistieke, fysieke en zakelijke begeleiding.

Nationale Loterij Subsidie Ell Circo D'ell Fuego START-UP LABO

 

Nieuws

Alle bekijken
Circus doen

Dit was de Eindshow 2024

24 mei 2024
Circus doen

MAD Convention Warm-up

29 maart 2024
Circus doen

Niet te missen op MAD Convention

27 maart 2024