MAD Festival
Evenement

MAD Festival

13 tot 16 april 2023
MAD Festival

MAD biedt residenties en masterclasses aan en ondersteunt opkomende circusgezelschappen en –artiesten. Kers op de taart is een jaarlijks vierdaags festival, gekoppeld aan een internationale conventie. De eerste editie van dit festival loopt van 13 tot 16 april 2023.

MAD Festival zal het nieuwste en het spannendste circus van Antwerpen, Vlaanderen en het buitenland brengen. Het zoekt voorstellingen die een breed publiek kunnen raken, maar ook innoverend en eigenzinnig zijn. Voorstellingen waar een scherp randje aan mag zitten.

Daarnaast wil MAD Festival een internationale circusconventie met introductielessen, specialisatieworkshops, technische trainingen en gastlessen aanbieden. Jonge acrobaten, jeugdcircussen, semiprofessionele en professionele acrobaten kunnen zich elk op hun eigen niveau bekwamen. Acrobaten vanuit Europa mengen zich op het festival met jongeren uit verschillende Vlaamse circusateliers. Docenten van circusateliers en hogescholen, zullen kennis uitwisselen en contacten leggen voor toekomstige uitwisselingen met jongeren.

MAD Festival creëert een plek waar circusartiesten die afstuderen aan hogescholen uit binnen- en buitenland, elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen trainen en optreden.

MAD Festival wil de unieke sfeer achter de circusscène zichtbaar maken. Het festival wordt een plek voor ontmoeting tussen circusartiesten en publiek, en toont circus voor en achter de schermen. De bezoeker wordt reisgenoot, gaat op ontdekking en beleeft de circuswereld van binnenuit.

MAD Festival is een samenwerking tussen Kunstenlab en Ell Circo d’Ell Fuego, met de steun van de Vlaamse Overheid en stad Antwerpen.

    Deel dit artikel
MAD Festival tijdens het Cultuurweekend, Foto: BUZZ voor MAD Festival
MAD Festival tijdens het Cultuurweekend, Foto: BUZZ voor MAD Festival
MAD Festival tijdens het Cultuurweekend, Foto: BUZZ voor MAD Festival

Evenementen

Alle bekijken
26 maart 2023

Infomoment Summer Course Clowning

24 tot 26 februari 2023

Circus in De Roma