MAD Festival
Evenement

MAD Festival

11 tot 14 april 2024
MAD Festival

MAD biedt residenties en masterclasses aan en ondersteunt opkomende circusgezelschappen en –artiesten. Kers op de taart is een jaarlijks vierdaags festival, gekoppeld aan een internationale conventie. De tweede editie van MAD Festival vindt plaats van 11 tot 14 april 2024 in Antwerpen. Tot dan!

MAD Festival brengt het nieuwste en het spannendste circus van Antwerpen, Vlaanderen en het buitenland brengen. Het zoekt voorstellingen die een breed publiek kunnen raken, maar ook innoverend en eigenzinnig zijn. Voorstellingen waar een scherp randje aan mag zitten.

Daarnaast biedt MAD Festival een internationale circusconventie met introductielessen, specialisatieworkshops, technische trainingen en gastlessen aan. Jonge acrobaten, jeugdcircussen, semiprofessionele en professionele acrobaten kunnen zich elk op hun eigen niveau bekwamen. Acrobaten vanuit Europa mengen zich op het festival met jongeren uit verschillende Vlaamse circusateliers. Docenten van circusateliers en hogescholen, zullen kennis uitwisselen en contacten leggen voor toekomstige uitwisselingen met jongeren.

MAD Festival creëert een plek waar circusartiesten die afstuderen aan hogescholen uit binnen- en buitenland, elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen trainen en optreden.

MAD Festival wil de unieke sfeer achter de circusscène zichtbaar maken. Het festival wordt een plek voor ontmoeting tussen circusartiesten en publiek, en toont circus voor en achter de schermen. De bezoeker wordt reisgenoot, gaat op ontdekking en beleeft de circuswereld van binnenuit.

MAD Festival is een samenwerking tussen Kunstenlab en Ell Circo d’Ell Fuego, met de steun van de Vlaamse Overheid en stad Antwerpen.

    Deel dit artikel

MAD Convention 2023

Ell Circo D'ell Fuego, MAD Generation Stage, Jostijn Ligtvoet Fotografie voor MAD Festival
Jonathan Ramael voor MAD Festival
Ell Circo D'ell Fuego, MAD Convention, Jostijn Ligtvoet Fotografie voor MAD Festival
Ell Circo D'ell Fuego, MAD Convention, Jostijn Ligtvoet Fotografie voor MAD Festival

Evenementen

Alle bekijken
10 tot 12 april 2024

Circus – a safe(r) space for danger

24 maart 2024

Infomoment Summer Course Clowning

12 tot 14 april 2024

MAD Convention

19 tot 20 mei 2024

Eindshow 2024